Jussie Adler-Olsen - Selfies (Serie Q)

Het zevende deel van Serie Q. Ik was verheugd hem in de boekhandel te zien liggen, want de vorige zes delen heb ik met veel plezier gelezen.
Afbeeldingsresultaat voor selfies q

Het welbekende hoofdpersonen uit de vorige delen geven ook hier gelukkig (en in de beleving van Rose nogal ongelukkig) acte de presence. Het team heeft nogal wat aan het hoofd. Het bevindt zich ongewild in een interne strijd binnen het bureau, waarin ze moeten bewijzen van waarde te zijn. Maar het werk staat niet stil: een hedendaagse moordzaak, die een link lijkt te hebben met een uit het verleden vraagt om hun aandacht. Uiteraard zijn ze tot het bot gemotiveerd om deze op hun eigen, eigenwijze, wijze op te lossen.
Met Rose gaat het niet zo goed. Ze is verdwenen. Het team moet het dus zonder haar stellen en is erop gebrand uit te zoeken wat er met haar aan de hand is en wat dit veroorzaakt heeft.
Tegelijkertijd worden er in de stad bewust vrouwen aangereden die allen een uitkering hebben.
Kortom, veel om op te helderen voor afdeling Q.

Het boek leest gemakkelijk en heeft een prettige spanningsopbouw. De verhaallijnen komen tot een ontknoping met toch nog een verrassing. Enige minpunt van het verhaal, vind ik het ietwat ongeloofwaardige personage dat betrokken is bij de dood van de jonge vrouwen. Ook vind ik de verhaallijnen wel erg gezocht. Volgens mij heeft Adler-Olsen dat helemaal niet nodig om een boek spannend te maken.


Adler-Olsen, J. (2017) Selfies. Amsterdam: Uitgeverij Prometheus

ISBN 9789044628234
491 pagina's

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Ruth Ware - De vrouw in suite 10

Ruth Hogan - De bewaarder van gevonden voorwerpen